Populariteit oratorium "Van Liefde Ongekend"Dit jaar wordt het Passie/Paas Oratorium Van Liefde Ongekend weer vaak uitgevoerd. Geen wonder natuurlijk; het is fantastische muziek: de teksten zijn prachtig en worden ondersteund door geweldige muziek.

 

Uitvoeringen die ons bekend zijn:

18 maart Zwijndrecht
19 maart Huizen
19 maart Delft
19 maart Zierikzee
19 maart Hardinxveld Giessendam
20 maart Driebergen
22 maart Klundert
26 maart Nieuw_lekkerland
26 maart Nieuwekerk a.d. Ijssel 
26 maart Lelystad- mannenkoorversie

 

Informatie: 

ORATORIUM "VAN LIEFDE ONGEKEND"

 

Passie- Paasoratorium van Johan Bredewout en Hans de Ruiter

  

Bij het schrijven van dit oratorium is in hoofdzaak uitgegaan van de wijze waarop de evangelist Marcus het lijden en opstanding van de Heer Jezus Christus verhaalt. Het evangelie van Marcus is kort en bondig; het lijkt wel of de schrijver haast heeft. Zo wordt de lezer gegrepen door de ernst en betekenis van dit gebeuren, en bovenal door de grenzeloze liefde van Jezus voor zijn volgelingen, de mensenmassa en zelfs voor zijn grootste vijanden.

  

Dat is het centrale thema van het oratorium: “VAN LIEFDE ONGEKEND”. De titel is ontleend aan het bekende Engelse lied ““My song is love unknown”.” van Samuel Crossman (1664). De vertaling hiervan heeft een centrale plaats in het werk. De gesproken gedeelten zijn bewerkingen van teksten uit het Marcus-evangelie en worden afgewisseld door gezongen commentaren en overwegingen. Het oratorium “Van Liefde Ongekend” bestaat uit twee delen: De cantate “Lam Gods” en de cantate “Christus Is Waarlijk Opgestaan”. Het is een boodschap van overwinning op het kwaad en van hoop op een glorieuze toekomst met onze Heer.

  

 
Nieuwsoverzicht